top of page

SERVICES

Om u voor te bereiden op de komende migratie of een totaal nieuwe omgeving is een

stappenplan geen overbodige luxe. Dit plan is erop gericht de technische mogelijkheden voor uw organisatie te ontdekken en in te zetten. Met de onderstaande stappen onderzoekt u of uw infrastructuur en applicaties klaar zijn voor de public, private en/of hybride cloud en voorspelt u de impact op uw organisatie. De stappen zijn bij ons al bekend in ons raamwerk, die we snel op uw behoefte kunnen aanpassen zodat er geen kostbare tijd verloren gaat. Om onze visie te handhaven

binnen enkele weken bent u weer van ons af.

Stel, u bent op zoek naar een eersteklas performance garantie voor uw medewerkers. Er is geen cloud provider die dat echt kan garanderen, u bent immers verder verwijderd van de servers. En wat als uw eigen internetverbinding hapert? Is de cloud dan de juiste keuze? Voor u beslist hoe u de cloud wilt inzetten, is het belangrijk om eerst uw eigen verwachtingen op papier te zetten. Hoe ondersteunt de IT uw organisatie op dit moment? Wat verwacht u van de cloud? Wat kan een clouddienst voor u oplossen, en wat absoluut niet?

Stap 0 Uw verwachtingen


 

Stap 1 Organisatie cloud ready

 

Nu is het tijd om u te verdiepen in uw IT-organisatie. U kijkt naar uw medewerkers, de huidige infrastructuur en applicaties. U omschrijft uw ideale toekomstige IT-infrastructuur en onderzoekt hoe deze verschilt van uw huidige kantoorautomatisering. Is het team in staat om de nieuwe IT-omgeving zelf te onderhouden?

Wat de status is van uw organisatie en medewerkers, dat kunt u het beste zelf inschatten. De analyse van uw huidige IT-omgeving verdient eigenlijk meer aandacht. Wij adviseren om, naast uw eigen visie, een onafhankelijke externe partij in te schakelen die een eerlijke blik werpt op uw IT-omgeving. Zo voorkomt u hobbels tijdens het toekomstige migratietraject.

Mocht de keuze op ons vallen, dan kijken wij in deze stap samen naar uw huidige infrastructuur en applicaties. Zijn deze ‘cloud ready’? Wellicht maakt u al gebruik van bepaalde public clouddiensten. Heeft u al deze diensten straks nog nodig en passen zij in de nieuwe omgeving? Ook kijken wij samen met u kritisch naar maatwerkapplicaties. Kunnen deze in een cloud omgeving blijven draaien?


 

Stap 2 hoe stapt u over


 

U overweegt verschillende cloud platformen en maakt hieruit een keuze. Zodra deze keuze is gemaakt, wordt duidelijk hoe uw infrastructuur en applicaties kunnen worden ondergebracht in het

gewenste cloud platform. We maken gezamelijk een inschatting van de werkzaamgeden die er nog uitgevoerd moeten gaan worden om de toekomstige cloud omgeving verder in te richten.

 

 

 


 

Stap 3

In de voorgaande stap blijkt welke werkzaamheden u moet uitvoeren om optimaal gebruik te kunnen maken van de cloud. U bent bekend met de richtlijnen en heeft inmiddels de juiste kennis in huis om te starten. Het is nu tijd om een implementatiestrategie te kiezen. Hierin omschrijft u zorgvuldig alle benodigde werkzaamheden en maakt u samen met het migratieteam een reële planning. Het resultaat? Een productionele infrastructuur en applicaties in een (hybride) cloud omgeving.

Deze laatste stap is het meest technisch en ook het meest concreet. Wellicht heeft u alle kennis en ervaring in huis om uw migratie vlekkeloos te laten verlopen. Zo niet, dan staan wij u uiteraard graag bij tijdens de ontwikkeling en uitvoering van uw implementatiestrategie.


 
bottom of page